Välkommen till Hotell Jokkmokk

VÅR MENY

D. Corner Hotell Jokkmokk

Välkommen

Vi huserar här på Hotel Jokkmokk sedan 1 Mars 2022

Vi har sett fram emot att nu släppa meny nr. 4 sedan starten. En meny inspirerad av omgivningen & vinterns kontraster. Att arbeta med lokala leverantörer & produkter innebär inte bara att stödja sina lokala handlare & leverantörer. För oss är det ett självklart val för att kunna borga för den kvalitet & smakupplevelse Norrbotten verkligen står för. Så inför vår nya meny har vi lagt extra krut på att verkligen få visa upp vilka fantastiska råvaror vi har att tillgå i det lokala skafferiet.

Utöver den svamp, bär, fisk & kött som vi plockar, fångar & förädlar själva, så kompletterar de lokala aktörerna med fantastiska produkter från Hela Norrbotten, allt ifrån grönsaker, potatis, nötkött, fläsk, fisk, vilt, charkuterier, mejeri till förädlade produkter. Klara att användas både under sommar & vinterhalvåret. Här finner ni några “gästfavoriter” från vår restaurang i Vuollerim och några som vi bara serverar, här i Jokkmok. Vi hoppas ni skall trivas hos oss och att eran måltid skall vara till belåtenhet. Tveka inte att kontakta oss eller övrig personal om ni har några önskemål, synpunkter eller bara vill byta några ord!

Varmt välkomna till bords

Daniel & Madelen m. personal

Våra råvarors ingrediensförteckning baseras på information från våra leverantörer.
Gluten & laktosfria alternativ finns till de flesta av våra rätter

Starters

Kalix löjrom

Bottenvikens guld ca 30 gr Serveras med Belgisk våffla, gräddfil & picklad rödlök.

349:-

Vitlöksbröd

Ostgratinerad ciabatta
Serveras med aioli

110:-

Burgers / Grill

Muddus Souvas Burger

Suovasburgare, ca 240 gr.
Vitlöksdressing, sallad, picklad rödlök, cheddarost, vårt eget bacon & potatobun. Serveras med husets pommes & coleslaw.

319:-

Halstrad Fjällrödingsfilé

Ursprung Vilhelmina, Sverige. Serveras med smörslungad potatis,handskalade räkor, grillad citron & Dillemulsion. 

389:-

Grillad Renytterfilé

Ursprung: Sverige. Serveras med potatispuré, portvinssås, rökt sidfläsk från Vuollerim, färsk skogssvamp & picklade kantareller. 

529:-

Jokkmokks panna 2.0

Vår tolkning på rätten som kom till på just detta hotell. Suovaskött, färskpotatis, rödlök, grädde, champinjoner & nyrökt bacon. Serveras med lingon chutney. 

379:-

Desserts

Varma Hjortron & Glass

Hjortron plockade på myrarna kring Jokkmokk. Serveras med äkta
bourbon vaniljglass 

189:-

Norrskenspralin från Harads sweets

Handgjorda praliner med smak av hjortron & messmör 

52:-

Chokladfondant

Serveras med äkta bourbon vaniljglass

159:-